Bouwend Nederland bezoekt Teunesen in Bakel

Bouwend Nederland bezoekt Teunesen in Bakel

De bouwketen is divers van samenstelling. Hij begint bij de leveranciers van grondstoffen en eindigt bij de gebruiker. Eindigen is niet helemaal het juiste woord, want de keten wordt steeds meer circulair. Aangezien wij allemaal de eindgebruiker zijn, is er een groot maatschappelijk belang dat er voldoende bouwstoffen zijn, zodat bouwprojecten niet stil komen liggen. Gemeenschappelijke uitdagingen bespreken we graag met onze partners in de keten en daarom waren we erg blij met het werkbezoek vandaag van Bouwend Nederland (BNL) Infra aan ons project de Bakelse Plassen.

De bezoekende delegatie bestond uit leden van BNL, BNL Infra en van Klein Infra en hun partners. Bij BNL richt de commissie Klein Infra zich onder andere op strategie, ketensamenwerking, duurzaamheid en acquisitie. De samenkomst in Bakel was er vooral op gericht elkaars wereld beter te leren kennen en de uitdagingen van Teunesen te ervaren op het gebied van vergunningen, gebiedsontwikkeling met maatschappelijke meerwaarde, verduurzaming, circulair(e) werken en onze producten.

Dat de Bakelse Plassen een uitgelezen locatie is om het werk van de zand- en grindbranche toe te lichten, bleek tijdens de ontvangst en presentatie in het restaurant van Golfclub de Stippelberg: Goed gerealiseerde projecten leiden tot een stijlvolle entourage in een natuurlijke omgeving. Na het welkomstwoord van Dennis van der Werff, ondernemer en lid dagelijks bestuur van BNL, en van Teunesen-directeur Ton Driessen volgde een presentatie over het project De Bakelse Plassen, dat onlangs nog een Europese prijs in de wacht heeft gesleept.

Teunesen-Projectleider Jaap Deutekom en Leon Litjens (Gebiedsontwikkeling en Grondzaken) gaven een presentatie over het gebied, de uitdagingen bij het winnen van zand en grind en de maatschappelijke meerwaarde die het gebied levert naast de grondstoffenwinning. Met een integrale aanpak bieden we oplossingen voor opgaven als waterveiligheid, energie en natuurlijk bouwgrondstoffen.

Aangezien bouwers vooral ook doeners zijn, volgde na de theorie en een heerlijke lunch de praktijk, die plaatsvond op de groeve. Daar waar het zand wordt gewonnen, gesorteerd en afgeleverd. Twan Teunesen, Manager Winningen en Techniek, groeveleider Marcel Kwerreveld en Jaap Deutekom wisten de toehoorders te boeien met  feiten, cijfers én mooie uitzichten op de installatie.  Ze waren duidelijk onder de indruk van de entourage en van het enthousiasme tijdens de rondleiding. “Mooi om de passie bij de medewerkers te herkennen om dingen voor elkaar te krijgen”, liet een deelnemer weten.  Naast bewondering was er ook verwondering te bespeuren. “Om 1 miljoen woningen te bouwen hebben we 50 miljoen kuub zand nodig. Waar moet dat vandaan komen?”, luidde een retorische vraag. Het antwoord is duidelijk:  “Alleen met meer vergunningen valt een dergelijke opgave te realiseren. Immers, samen bouwen we aan onze leefomgeving.”

Meer over:

De Bakelse Plassen

meer nieuwsberichten lezen?